Jaarverslag Erato 2023

Afscheid Marlies. 

Vol verbazing ontvingen alle koorleden in de eerste week van het nieuwe jaar een e-mail van Marlies, waarin zij per direct haar afscheid aankondigde. 

Het bestuur betreurt het dat we op deze manier uit elkaar gaan.

Ieder afscheid is een nieuw begin.

Het bestuur is blij dat Pieter bereid is gevonden het koor te dirigeren.

Je zult gemerkt hebben, dat Pieter een andere stijl van dirigeren heeft dan we kennen. Dat is snel gewend voor velen.

De repetities

Elena Lelyukhina komt ons op de piano begeleiden. Eveline en Atie zijn niet meer in de gelegenheid om het koor te begeleiden, Jammergenoeg moest Elena zich later terugtrekken vanwege de tijd die haar ontbrak.

We starten elke repetitie met Lax Vox; bubbels blazen in een flesje water. Hiermee leren we zingen zonder stemproblemen én een betere klankkwaliteit ontwikkelen.

Ledenvergadering en contributie 2023

Tijdens de jaarvergadering is gesproken over een contributieverhoging. Er waren hierover bezwaren vanuit de koorleden.

In februari deelde Hans mee dat het bestuur, na overleg, de contributie voor dit jaar op € 105,- stelt.

Website

Op de website erato-egmond.nl vind je op de ledenpagina een lijst met alle muziek.

Elke week kan je via de ledenpagina lezen welke liederen we op de repetitieavond gaan oefenen.

Via de mp3 bestanden kun je jouw stem thuis luisteren en oefenen.

Welkom en afscheid

In de loop van het voorjaar nemen koorleden afscheid om verschillende redenen. We danken hen voor hun inzet.

Het is fijn dat we via een oproep nieuwe leden mogen verwelkomen en wensen hen veel zangplezier.

Zomerconcert 2023

Op 9 juni staat een concert gepland samen met de band EasyTime. Omdat de pianiste zich teruggetrokken heeft, is het voor Pieter niet mogelijk een volwaardig (en betaald) concert te geven. Het bestuur heeft daarom in overleg met Pieter, het concert laten vervallen en het heeft de band EasyTime afgezegd. Er is gezocht naar een mogelijkheid om het seizoen zingend af te sluiten. Dat zijn de mini-concerten in de Prins Hendrikstichting en in Post aan Zee geworden. Na de twee concerten genoten we van een gezellige barbecue in de tuin van Hans en Nollie Mathot.

Start nieuwe seizoen

In september starten we weer met de repetities. We focussen ons op de kerstliederen, waarvan er een aantal nieuw is. Het zal hard werken worden om de nieuwe nummers in te studeren, maar met ook thuis oefenen kan dat lukken, denkt Pieter. Stef Bakker is onze pianist. Hij is enthousiast aan de slag gegaan.

Er is contact gelegd met het koor One More Voice uit Heiloo om samen het kerstconcert te verzorgen.

Diana de Blaauw ondersteunt het bestuur wat betreft de PR op facebook en instagram.

Om de contacten kort te houden tussen de dirigent, de koorleden en het bestuur is een WhattsAppgroep aangemaakt.

Op zaterdag 16 september fietst een goep koorleden door de duinen en de polder in een heerlijk zonnetje met als afsluiting een drankje op een terras.

Nieuwe naam

Er gaan stemmen op om ons koor een andere naam te geven. Er gaat een enqueteformulier uit. De naam Erato Egmond blijft echter. Er zijn te weinig reacties binnen gekomen.

Kerstconcert 2023

Op zondag 17 december geven wij ons kerstconcert in de  HMM Alacoquekerk in Egmond aan den Hoef. We zijn verheugd dat het koor One More Voice deelneemt aan het concert. Er worden ruim 200 entreekaarten verkocht.

Erato wordt begeleidt door een gelegenheidscombo, dat bestaat uit Stef (keyboard en saxofoon), Theo (cajon), Walter J (gitarist) en Walter T(basgitarist). Pieter dirigeert en speelt op de piano tijdens het concert.

Samen kunnen we terugkijken op een fantastisch kerstconcert.

De samenwerking met One More Voice was zonder meer fijn. Ook zij hebben genoten van dit optreden.

Beide koren hebben aan heel veel mensen een mooie kerstgedachte en -gevoel meegegeven. Er staan lovende reacties in de huis- aan huisbladen.

Deze website gebruikt functionele, analytische en tracking cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van deze website of door hiernaast op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van deze cookies.

Privacybeleid